Nieuws
Luc van Driel ziet kansen onder de zon met ‘Solar Grazing’
Duurzaamheid, dierenwelzijn en maatschappelijke betrokkenheid staan centraal bij de familie Van Driel in Oudemolen. Hun traditionele fokbedrijf is 15 jaar geleden getransformeerd tot een professioneel begrazingsbedrijf…
Lees verderHet Sprookje van Uitspanning ’t Blauwe Schaap
In Loon op Zand, waar de natuur en de geschiedenis samenkomen, bevindt zich de bijzondere uitspanning ’t Blauwe Schaap. Dit charmante restaurant met veel buitenruimte,…
Lees verderNick Toet bereidt heerlijke Griekse burger met lam op BBQ
Speciaal voor BlijSchaap heeft Nick Toet deze maand een heerlijke Griekse burger met lam bereid op de BBQ, op zijn eigen unieke manier. Nick Toet…
Lees verderSchapen zorgen voor goed gevulde snackbar voor weidevogels
Het aantal weidevogels staat al jaren onder druk. Vijf jaar geleden is schapenhouder Gerrit van den Berg gestart met zeer extensief beheer. De achterliggende gedachte…
Lees verderTerugblik op een fantastische ‘Dag van het BlijSchaap’
Op het tweejaarlijkse evenement ‘Dag van het Schaap’ in Ermelo was het platform BlijSchaap voor het eerst aanwezig. Met publiekstrekker Nick Toet was het een…
Lees verderYouTube-kok Nick Toet bereidt lamskoteletten voor BlijSchaap
Niemand minder dan Nick Toet heeft speciaal voor BlijSchaap heerlijke lamskoteletten met chimichurri bereid. Op zijn eigen, unieke manier laat Nick Toet zien hoe je…
Lees verderEerste schapen gevaccineerd tegen blauwtong
Goed nieuws! Minister Adema van LNV heeft eind april aangekondigd dat een vaccin tegen het blauwtongvirus is goedgekeurd. Deze goedkeuring betreft 1 miljoen doses van…
Lees verder‘Vertel altijd het eerlijke verhaal’
In het hart van Noord-Holland staat al meer dan 20 jaar de slachterij van Bob Bakker (45), een gedreven man die zijn vak met passie…
Lees verderOntmoet YouTube-kok Nick Toet in de stand van BlijSchaap
Op 8 juni tijdens de Dag van het Schaap zal de stand van BlijSchaap een bijzondere gast ontvangen: Nick Toet. Deze Haagse YouTube-kok staat niet…
Lees verder“BlijSchaap: Ontdek het op de ‘Dag van het Schaap’!”
Op 8 juni vindt in Ermelo de tweejaarlijkse ‘Dag van het Schaap’ plaats, waarbij de schapenhouderij in het middelpunt staat met haar nieuwste technologieën en…
Lees verderLekker lamsvlees bij jou uit de regio
Heerlijk vers lamsvlees, dat koop je natuurlijk bij de schapenhouder bij jou in de buurt. Of bij een landwinkel, dat lams- en schapenvlees aan zijn…
Lees verderWeerribben Schapenzuivel: begrip onder biologische consumenten
Schapenhouders René (56) en Everdien (55) de Lange houden al sinds 1993 melkschapen in het prachtige natuurgebied de Weerribben. Onder de naam Weerribben Schapenzuivel produceren…
Lees verder- 1
- 2
- Volgende »