“BlijSchaap: Ontdek het op de ‘Dag van het Schaap’!”

Op 8 juni vindt in Ermelo de tweejaarlijkse ‘Dag van het Schaap’ plaats, waarbij de schapenhouderij in het middelpunt staat met haar nieuwste technologieën en ontwikkelingen. Schapenhouders worden van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de stand van BlijSchaap, een nieuw platform dat de veelzijdigheid van het schaap wil benadrukken.

BlijSchaap is een initiatief van de Ketenorganisatie Schapenhouderij. Deze organisatie is opgericht in 2021 door LTO Nederland, Vee & Logistiek, Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende bedrijven en Nederlandse Schapen- en Geitenfokkers Organisatie (NSFO) met het doel veelzijdigheid van het schaap onder de aandacht te brengen, zowel bij de schapen(hobby)houders zelf als bij de consument.

BlijSchaap voor schapenhouder en consumenten

Met de lancering van de website www.blijschaap.nl op 1 januari is een eerste stap gezet. BlijSchaap is een actuele website die schapenhouders, liefhebbers en consumenten informeert over alle facetten binnen de schapenhouderij. Het platform biedt een schat aan informatie voor schapenhouders en consumenten. Er zijn verschillende recepten te vinden voor de bereiding van lams- en schapenvlees. Ook is er een overzichtelijk kaartje gemaakt waarop consumenten eenvoudig kunnen vinden waar ze lams- en schapenvlees kunnen kopen in hun regio.

Op het ‘Dag van het Schaap’ zullen in de stand van Blijschaap, ambassadeurs van deze campagne aanwezig zijn. Voor alle vragen rondom de campagne Blijschaap kun je bij hen terecht. In de stand van Blijschaap is ook een medewerker van LTO vakgroep Schapenhouderij aanwezig.

Lekkere hapjes

Tijdens de Dag van het Schaap zal niemand minder dan Nick Toet, bekend van het populaire Youtube-kanaal EtenmetNick, heerlijke hapjes met lams- en schapenvlees bereiden op de BBQ. Dit is een smakelijke ervaring die je niet mag missen. Klik hier voor meer informatie over Nick Toet binnen ons platform BlijSchaap.

Unieke dag voor schapenhouders

Naast de stand van BlijSchaap valt er nog veel meer te beleven tijdens de ‘Dag van het Schaap’. Het is een unieke gelegenheid waar alles over schapen te zien is, zoals bijzondere schapenrassen, het Nederlands kampioenschap schapen scheren, een uitgebreid wolplein, lamsvlees, de verkiezing van het ‘Mooiste Schaap van Nederland’, keuringen van schapenrassen, schapenijs, schapenkaaskeuringen, kunst en diverse kinderactiviteiten.

Voor meer informatie, bezoek: www.dagvanhetschaap.nl