Over BlijSchaap

WEBSITE

BlijSchaap is een actuele website die schapenhouders, -liefhebbers en consumenten wil informeren over alle facetten binnen de schapenhouderij. Het schaap is namelijk het ultieme kringloopdier dat niet meer weg te denken is in ons Nederlandse landschap. Het platform biedt een schat aan informatie en richt zich op het delen van kennis, het uitwisselen van ervaringen en het inspireren van elkaar voor zowel schapenhouders als consumenten. Er zijn dan ook verschillende recepten te vinden op de site en er zal daarnaast aandacht zijn voor de bereiding van lamsvlees.

blijschaap-sfeer-2-schapen-op-dijk
blijschaap-sfeer-1-lammetjes-in-wei

INITIATIEF KOS

BlijSchaap wil een positief geluid laten horen. Het platform richt zich onder meer op het promoten van het eten van lams- en schapenvlees. Bij veel consumenten is dit vlees onbekend. Dat is ook één van de redenen waarom de Ketenorganisatie Schapenhouderij met BlijSchaap van start gaat. De KOS is een initiatief van LTO Nederland, Vee & Logistiek, Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende bedrijven en Nederlandse Schapen- en Geitenfokkers Organisatie. Zij hebben hun handen ineengeslagen om de schapenhouderij en het -vlees breed en positief onder de aandacht te brengen.

PLATFORM

Dit platform zal de komende jaren bijdragen aan het wegnemen van de onbekendheid van de schapenhouderij en lamsvlees in het bijzonder. Schapen zijn namelijk multifunctionele en ultieme kringsloopdieren. Of het nu gaat om melk, vlees of wol of de onmisbare rol die ze spelen in het Nederlandse landschap.

Schapen maken iedereen blij!

44037