Lamsschouder
Ingrediënten
- lamsschouder
- bouillon
- 2 uien
- 1 bol knoflook
- laurierblaadjes
- takje rozemarijn
- takje tijm
- olijfolie
- zeezout
- zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een braadslee (er moet later een laagje bouillon in, dus een bakplaat werkt niet). Snijd twee uien in kwarten en snijd een hele bol knoflook in plakjes. Leg er wat laurierblaadjes, takjes rozemarijn en tijm bij, en giet er wat olijfolie overheen. Leg daarop de lamsschouder. Kwast die in met olijfolie en sprenkel er zeezout en zwarte peper overheen. Leg dit een half uur in de oven.
Haal de braadslee uit de oven, en giet er kippenbouillon bij. Dek de braadslee dan af met aluminiumfolie en sluit dit goed af. Zet de oven op 160 graden. Laat hem daar 4 uur in staan.
Haal de aluminiumfolie eraf en zet hem dan nog een half uur in de oven. Dan laat je hem een half uur buiten de oven rusten met de folie er weer op. Daarna kun je het vlees in draadjes van het bot halen. Superlekker!
Dit recept heeft Jochem van Grebbeveld Schapen &zo, toegepast voor de bereiding van een lamsschouder. Simpel en megalekker!