Hachee van oma Greeve, met lamsvlees
Ingrediënten voor 8 personen of om gedeelte in te vriezen
- 8 flinke uien
- 2 kg lamsvlees in flinke dobbelstenen gesneden Boter
- 2 bouillonblokjes
- 2 goudrenetten in stukken gesneden
- takje rozemarijn
- 5 jeneverbessen
- blikje tomatenpuree
- flinke scheut rode wijn
- 10 kruidnagelen
- 4 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- peper
- water
Bereidingswijze
Braad het vlees in kleine porties in een koekenpan aan, zodat zich een korstje vormt. Doe je te veel vlees te gelijk in de pan, dan kan het vuur de hoeveelheid niet aan en gaat het koken in plaats van bakken.
Snij de uien en bak die vervolgens in het overgebleven braadvet, voeg eventueel extra boter toe. Als de uien licht gekleurd zijn, doe je het vlees en de uien bij elkaar in een braadpan en vervolgens voeg je de overige ingrediënten toe. Voeg zo veel water toe dat het vlees bijna onder staat. Deksel op de pan en zachtjes laten sudderen tot het vlees zacht is. Dat duurt wel 3 tot 4 uur. Serveren met rode kool.
Dit recept komt uit de receptenbundel ‘Lekker lamsvlees’, samengesteld door Berdien van Everdingen (Samen vernieuwend boeren – ZLTO)