Shepherd’s Pie

blijschaap-oven-sheperds-pie

Ingrediënten

  • 500 gram lamsgehakt
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 wortels geschild en kleingesneden
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes 400 gram
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 ml lams- of kippenbouillon (eventueel van blokjes)
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de puree
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 5 eetlepels warme melk 30 gram boter
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 50 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Bak het gehakt met de uien en de knoflook 8 tot 10 minuten of totdat het gehakt goed bruin is. Roer de bloem erdoor. Voeg de andere ingrediënten toe en breng alles op smaak met peper en zout. Breng het aan de kook en laat het zachtjes met het deksel op de pan 30 tot 40 minuten doorkoken. Maak intussen de puree. Verwarm de oven op 200°C. Doe het gehaktmengsel in een schaal. Verdeel de puree erover. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de oven totdat het gloeiend heet en goudbruin is.


Dit recept komt uit de receptenbundel ‘Lekker lamsvlees’, samengesteld door Berdien van Everdingen (Samen vernieuwend boeren – ZLTO)