Stoof uit de polder 

Scherm­afbeelding 2024-12-10 om 10.55.49

YouTube kok Nick Toet maakt een super makkelijk en lekker potje lamsstoof, ROGAN JOSH!

Rogan Josh

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 laurierblaadje
  • 3 hele kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kardemompeulen, gekneusd
  • 15 peperkorrels
  • 1/4 tl asafoetida
  • 5 hele gedroogde chilipepers
  • 750 gr lamsschouder zonder bot, in stukken van 5 x 5 cm
  • 300 ml water
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 1/2 tl Kashmiri rode chili poeder
  • 2 tl venkelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl zout
  • Gekookte rijst
  1. Zet een grote pan op met dikke bodem met 2 el boter en 1 el olie en laat heet worden. Kneus je specerijen en gooi je laurier, kardemom, kruidnagel, kaneelstokje, peperkorrels, gedroogde pepers en je asafoetida in de pan. Bak 20 à 30 seconden mee.
  2. Snij je lamsvlees in blokken van 5 x 5 cm en gooi die erbij. Schroei je lamsvlees goed dicht (gaat niet om de gaarheid maar de kleur). Gooi er 300 ml water bij en laat tegen de kook aankomen.
  3. Meng je yoghurt met zout, peperpoeder, venkelpoeder, gemberpoeder en je korianderpoeder. Haal je pan van het vuur en meng je yogurt rustig door je vlees heen.
  4. Zet de pan weer op en laat +/- 1 1/2 a 2 uur stoven of totdat je lam gaar is, heel zachtjes bubbelen met de deksel erop.
  5. KLAAR! Serveren met rijst of naan. Lekker man!