Stoof uit de polder
YouTube kok Nick Toet maakt een super makkelijk en lekker potje lamsstoof, ROGAN JOSH!
Rogan Josh
Ingrediënten
- 2 el boter
- 2 el zonnebloemolie
- 1 laurierblaadje
- 3 hele kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 4 kardemompeulen, gekneusd
- 15 peperkorrels
- 1/4 tl asafoetida
- 5 hele gedroogde chilipepers
- 750 gr lamsschouder zonder bot, in stukken van 5 x 5 cm
- 300 ml water
- 125 gr Griekse yoghurt
- 1 1/2 tl Kashmiri rode chili poeder
- 2 tl venkelpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1 tl zout
- Gekookte rijst
- Zet een grote pan op met dikke bodem met 2 el boter en 1 el olie en laat heet worden. Kneus je specerijen en gooi je laurier, kardemom, kruidnagel, kaneelstokje, peperkorrels, gedroogde pepers en je asafoetida in de pan. Bak 20 à 30 seconden mee.
- Snij je lamsvlees in blokken van 5 x 5 cm en gooi die erbij. Schroei je lamsvlees goed dicht (gaat niet om de gaarheid maar de kleur). Gooi er 300 ml water bij en laat tegen de kook aankomen.
- Meng je yoghurt met zout, peperpoeder, venkelpoeder, gemberpoeder en je korianderpoeder. Haal je pan van het vuur en meng je yogurt rustig door je vlees heen.
- Zet de pan weer op en laat +/- 1 1/2 a 2 uur stoven of totdat je lam gaar is, heel zachtjes bubbelen met de deksel erop.
- KLAAR! Serveren met rijst of naan. Lekker man!