Lamsbout

blijschaap-recept-lamsbout-2

Lamsbout is eigenlijk een heel makkelijk en lekker stuk vlees. Ik zelf heb bij Franse vrienden de kunst afgekeken, want ik had eerst echt het idee dat het heel ingewikkeld was. Niet dus! Elke oven is anders qua temperatuur, dus kijk in je boekje/handleiding hoe lang je lamsbout op welke temperatuur in jouw oven moet braden.

Variatie 1 – Tres Facile

Een lamsbout met bot (is veel smakelijker dan zonder) inwrijven met een lekkere olijfolie. Inkepingen met een scherp mes maken en gepelde teentjes knoflook er in stoppen, zoveel als je wilt. Heb je rozemarijn en tijm in de tuin staan, dan doe je dat ook met deze kruiden. En anders strooi je gedroogde kruiden over de lamsbout heen. Zet ‘m in de oven en laat de oven het werk doen. Gaat het te hard, dan kun je een aluminiumfolie erover leggen.

Variatie 2 – Moutarde

Bestrijk een mooie lamsbout met een grove mosterd of een mosterd die je lekker vindt. Dan in een ovenschaal met een klein beetje vocht of olijfolie in de oven.

Variatie 3 – met groenten of de Franse slag

Lamsbout in grote ovenschaal leggen, worteltjes en sperzieboontjes erbij doen, samen met een zakje geschilde, voorgekookte aardappeltjes. Wijn voor het vocht erbij gieten. Dit alles in de oven. En je hebt een supermakkelijke maaltijd!


Dit recept komt uit de receptenbundel ‘Lekker lamsvlees’, samengesteld door Berdien van Everdingen (Samen vernieuwend boeren – ZLTO)