Lamskottelen met chimichurri van de BBQ

YouTube kok NIck Toet heeft een heerlijk recept bereid op de BBQ voor BlijSchaap.
Chimichurri
Ingrediënten
- Vol handje munt, fijngehakt
- Vol handje platte peterselie, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 1 1/2 tl Korean pepperflakes
- Snuf peper en zout 80 ml olijfolie, meer voor smaak
- Snij alles en meng alles. 2. Chimichurri klaar
Lamskoteletten
Ingrediënten
- 10 koteletten
- Klein beetje olijfolie
- Snuf peper en zout
- Gooi wat kolen op je BBQ van keuze en zet ze in de fik of laat je gas BBQ heet worden. Zorg dat je een directe en een indirecte kant hebt.
- We gaan voor een kerntemperatuur van 54 a 55 graden dus laat ze aan elke kant een lekker kleurtje krijgen en laat het vet lekker smelten.
- Als ze allemaal een goed kleurtje hebben, vlak voordat ze klaar zijn, smeren we ze in met wat chimichurri. Begin eerst aan 1 kant en laat ze verder grillen. Daarna omdraaien en weer insmeren net zolang totdat je de kerntemperatuur bereikt hebt.
- Kerntemperatuur goed? Haal ze van je grill en leg ze op een mooi bord. Smeer er nog wat chimichurri op.
Gegrilde Groene Asperges Salade
Ingrediënten
- 1 bos groene asperges
- 30 gram pijnboompitten
- 3 eieren
- 1 el zonnebloemolie
- 100 gram rucolo
- 100 gram veldsla
- 80 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
Dressing
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 2 tl citroensap
- 2 el honing
- 2 el fijne mosterd
- 2 el azijn
- Zout en peper naar smaak
- Kook je eieren af zoals jij wilt (ik hou 6 minuten aan), Pel ze en snij ze door de helft. Snij 2 cm af van de onderkant van je asperges en kook ze af in 3 a 4 minuten. Giet ze af en spoel ze helemaal koud.
- Rooster je pijnboompitten in een pannetje en hou ze goed in de gaten anders cremeren ze.
- Meng je asperges met wat olie en geef ze een mooi grillstreepje aan beide kanten. Klaar? Gooi op een bord en doe er wt zout en peper overheen.
- Meng alles voor je dressing in een bak en klop alles goed door elkaar.
- Meng wat dressing met je sla en gooi wat op je bord. Je eitjes erop, je asperges erop, strooi er wat pijnboompitjes overheen en schaaf er wat Parmezaanse kaas op. BAM! Salade met lamskoteletten. Lekker man.
