Broodje kebab uit de polder

Scherm­afbeelding 2024-10-01 om 09.52.02

YouTube kok Nick Toet heeft een broodje kebab met lamsvlees bereid.

Flatbread

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 50 boter
  • 185 ml volle melk
  1. Smelt je boter in je melk in een pannetje, niet te heet, gewoon langzaam.
  2. Gooi je bloem samen met je zout en je boter melk mengsel in een bak en meng tot een mooi deegje (2 min kneden) en laat 30 minuten rusten.
  3. Verdeel je deeg in 6 stukken en rol tot een diameter van 20cm +/- 3 mm dik
  4. Gooi een bakpan op en laat heet worden, gooi je uitgerold brood erin en laat 1 1/2 minuut bakken tot het een beetje opgezwollen wordt. Heeft ie mooie bak plekken? Draai maar om. Andere kant 1 minuut bakken tot hij een mooi kleurtje heeft.
  5. Pak al je brood en leg op een bord afgedekt met een schone theedoek. Zo blijven ze zacht. Klaar voor je kebab.

Lamskebab

Ingrediënten

  • 50 gr lamsgehakt
  • 1 snee brood
  • 1 ui 2 teentjes knoflook
  • Goede hand platte peterselie
  • 1 1/2 tl piment 1/2 tl Korean pepperflakes
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 1/2 tl sumac
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Zout en pepper naar smaak
  1. Week 1 snee brood in wat water, is het zacht? Knijp al je water eruit en gooi bij je gehakt. Gooi je knoflook ui en peterselie in een hakmachine en maak er een pasta van. Gooi bij je gehakt
  2. Gooi al je kruiden erbij en meng en een goede gehakt pasta van. Pak wat kebab spiezen en druk je gehakt op de spiezen.
  3. Gooi wat kolen op je BBQ van keuze en zet ze in de fik of laat je gas BBQ heet worden.
  4. Grill je spiezen 3 à 4 minuten aan elke kant. Klaar voor je brood.

Knoflooksaus

Ingrediënten

  • 250 ml zonnebleomolie
  • 1 ei
  • 1 el appelcide azijn
  • 1 el mosterd 5 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el Turkse yogurt Klein handje peterselie, fijn gehakt
  1. Alles in een hoge bak. Staafmixer erin en meng er een mayo van.
  2. Knijp er 5 tenen knoflook in uit en doe er 2 el Turkse yogurt bij. Hak wat peterselie fijn en gooi bij je mayo. Zout en peper naar smaak en alles mengen met elkaar.
  3. Klaar!