Lamsvlees uit Mongolië

blijschaap-recept-Lamsvlees-uit-Mongolië

Ingrediënten

  • 7 ons lamshaasjes of koteletjes, karbonades
  • Zout en peper
  • 1⁄2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1⁄2 theelepel gemalen korianderzaad
  • Gemberstroop
  • Chinese sojasaus
  • Sesamolie

Bereidingswijze

Wrijf de lamshaasjes in met beetje zout en peper en de kruiden. Bedruip ze royaal met gemberstroop dan met sojasaus en tot slot met sesamolie. Laat dit ongeveer een uur in trekken. Verwarm de oven voor op 200°C.

Vul een lage ovenbraadslee met 2 cm koud water. Leg de lamshaasjes op het rooster en schuif dat boven de braadslee in de oven. Keer na 15 á 20 minuten braden de lamshaasjes om en braad ze daarna nog eens 10 á 15 minuten of tot ze mooi bruin zijn.

Laat ze 10 minuten betijen, losjes bedekt met aluminiumfolie. Snij ze daarna in plakken en schik die dakpansgewijs op een verwarmde schaal. De schaal 10 minuten in de oven nadat je het vlees eruit gehaald hebt, is voldoende. Omring ze met heel kort in arachideolie gebakken dikke repen shitakes, gekruid met wat instant bouillonpoeder. Gefruite chinese kool en gekookte rijst of gebakken mie smaken hier prima bij.

Gebruik je in plaats van haasjes, koteletjes of karbonades dan wordt de totale oventijd 30 á 45 minuten. Vergeet niet halverwege het vlees op het rooster om te draaien.


Dit recept komt uit de receptenbundel ‘Lekker lamsvlees’, samengesteld door Berdien van Everdingen (Samen vernieuwend boeren – ZLTO)