Hartige taart
met prei en lamsgehakt
Ingrediënten
- Pakje diepvries bladerdeeg
- 5 eetlepels droog broodkruim
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram lamsgehakt
- 1/2 theelepel verse tijmblaadjes Zout
- Zwarte peper uit de molen
- 1 middelgrote prei, fijngesneden 4 eieren
- 2,5 dl slagroom of kookroom
- 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Bekleed er een ingevette springvorm van 24/26 cm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet hem in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de olie in een wok. Bak het gehakt rul, schep de prei erdoor en voeg tijm, zout en peper toe. Laat het mengsel koud worden. Strooi 2 eetlepels broodkruim over de deegbodem en verdeel het gehaktpreimengsel er zo gelijkmatig mogelijk over. Klop de eieren en slagroom los, voeg 4 eetlepels geraspte kaas toe en peper en zout naar smaak. Giet dit over de vulling. Strooi een mengsel van kaas en broodkruim over de taart. Laat hem in 50 minuten goudbruin bakken. Lekker met een salade van tomaten, groene paprika en zwarte olijven.
Dit recept komt uit de receptenbundel ‘Lekker lamsvlees’, samengesteld door Berdien van Everdingen (Samen vernieuwend boeren – ZLTO)