Lamsburger met tzatziki

Echt, als je dit eet, hoef je echt geen fastfood hamburgers meer!
Ingrediënten voor 4 grote (!) hamburgers
- 500 gram lamsgehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl komijnzaad (afgestreken)
- 1 tl korianderzaad (afgestreken)
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 koffielepel kaneel
- 1 koffielepel piment 1 ei
- 1 ciabattabrood
- 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
- Rucola
- Voor de tzatziki:
- 4 grote eetlepels Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1/3 komkommer
- Peper en zout
Bereidingswijze
Meng voor de hamburgers het gehakt met alle ingrediënten. Maak er vier hamburgers van en zet 30 minuten in de koelkast. Rasp voor de tzatziki de komkommer met een grove rasp. Laat deze goed uitlekken in een vergiet zodat het ergste vocht er vanaf is. Deppen met een keukenpapiertje kan ook. Meng de komkommer vervolgens met de yoghurt en knoflook en breng op smaak met peper en zout.
Bak de ciabatta af in de oven volgens de verpakking. Verwarm een grillpan en grill de hamburgers tot ze gaar zijn. Snijd de ciabatta in vier stukken en beleg elk broodje met rucola, geroosterde paprika, een hamburger en lekker veel tzatziki.
Dit recept komt uit de receptenbundel ‘Lekker lamsvlees’, samengesteld door Berdien van Everdingen (Samen vernieuwend boeren – ZLTO)
