De Verstappen onder de kaasmakers

Vorige week was de familie van Assen te zien het in het KRO-NCRV programma ‘Binnenstebuiten’. Chef-kok Rosah gaat op bezoek bij deze schapenboerderij met 600 schapen in Zwolle. Een echt familiebedrijf waar zo onder meer de van oorsprong Cypriotisch kaas halloumi maken.

Chef-kok Rosah maakt in deze aflevering kennis met alle facetten van een schapenbedrijf.  Zo laten Henri en Jasmijn van Assen de lammetjes zien en leggen uit welke rassen ze gebruiken. In stal vind je naast het Friese melkschaap, ook nog bruine kopjes van het vleesras Sufford. Vader Herman staat tussen de schapen en vertelt het een en ander over zijn melkschapenhouderij en gaat samen met Rosah de schapen melken. Natuurlijk brengt ze een bezoekje aan de kaasmakerij, waar Marianne van Assen de heerlijkste kazen maakt. Herman noemt haar gekscherend de ‘Verstappen’ onder de kaasmakers: nu ze vorig jaar viermaal in de prijzen is gevallen bij de bond van boerderijzuivel. 

Aan het einde van de uitzending laat Rosah zien hoe ze met halloumi en courgette heerlijke pannenkoekjes bakt. 

Uitzending gemist en wil je meer weten over dit bedrijf?

Kijk hier de hele uitzending van 24 januari terug: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/terugkijken/24-januari-2024

Van 6.20 minuut start het item van de familie van Assen.

Recept

Courgette fritters met halloumi en sesam salsa

Chef-kok Rosah van Schendelen gaat aan de slag met halloumi van Nederlandse bodem. Ze maakt er courgette fritters bij en een smaakvolle sesam salsa. Om je vingers bij af te likken!

Bron: Binnenstebuiten (Pointer KRO NCRV)